Amazon MP3 Clips

Wednesday, October 20, 2010

Batu








20/10/10


Hey..hey..lame dah rasenye x update blog..
sorry la sebab cik kiah teramat laa busy sejak 2 menjak ni..
menteri2 pun x busy cmni..buat ape ntah..hehe..hmm,..al maklum laa sekarang nie dah jadi senior kn?..cewah! bangga plak! padahal dalam hati ni berdebo2 je tiap kali kaki ni jejak ke kolej! hisshh...

okey! okey! cukup! cukup! ..hmmm,korg pernah tak rase macam kepala ni di hempap batu yg teramat laa besar..?? mesti x selesa kn? sakit! tp,x taw la npe kepala ni rase berat sgt2..
overload ke?? nak kata tadi hujan, terang menerang jer..tah laa.. klo bleh nk je mintak tlg sape2 alihkn batu tu..
tapi ape kan daya,hidup sebatang kara..family jauh,aweks jauh,balak jauh,
suami jauh,sumer ah jauh..yg ade kat cni kawan2 kolej jer..sedih betul..
klo laa dorg faham ape yg ku rase skrg ni..kan best..

Monday, April 19, 2010

Not a giveway post







hellow..

So I'm alive. I read you. I heart you. And I will have my giveaway once I can go shopping. I will be a better bloggy buddy when I don't have a mountain of work.

Not a giveaway post
I know I said I'd have the giveaway ready today. But I have strep throat. And i has a double ear infection. It's not good times at our house.But its so painful..It's make me not in mood..

And my giveaway is going to include some of my favorite things but right now my favorite things include , panadol, my pillow, and bed..ZZZzzz....

So stay tuned..

Monday, April 12, 2010

Cara-cara nak cover malooooo...

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

Tuesday, April 6, 2010

1st day in the ward..

6 April 2010..

penatnye keje kat maternity ward,..huh!!ramai lak patient bersalin harini..baby pun ramai yang cun2 and handsome2..hehe..geram je nak cubit pipi dorang sume..hehehe..tapi nasib baik la minggu ni keje kat ward..next week keje kat klinik doctor..

1st day keje dAh kena marah dengan doctor..hampeh betul..padahal nak transfer patient kat bed jer..doctor said: please careful when you want transfer patient..SRN,you all must supervise them..dont let them do this without your supervision..bla..bla..bla......
macam la aku x taw pape..hish...lepas je kena marah,aku dgn azi terus bla..haha...
byk lg kje lain nak buat..

tapi kat maternity ward x byk sgt procedure,yg byk kat dalam labour room..kat ward just de valva swabbing,supervise mother to give breast feeding..tu je laa..hmm..but its ok laa..
petang tadi aku sempat la buat tour 1 hospital dengan CA ward tuh..baru la tau lab kat ne,farmasi kat ne..medical record..klo x,aku wat dek jer..klo kne g bru lla cbuk tanye orang kat mane..hahha..

Monday, April 5, 2010

POSTING..POSTING..




5 april 2010

1st day at selangor specialist...


Tempat srategik laa,KFC ade,Pizza ade..hehe..hospital ni kat seksyen 20..
agak besar tp xde la busy sgt pun..environment pun ok laa..
huh,minggu ni direct keje petang..adoi..mmg x best laa..cz balik mlm..
sure penat sangat2..=(..tapi ape2 pun tetap kene keje baik2..hehe..cz nk full kn contact hour yg x penuh lg tuh...so kne la keje hard..tapi yg x bestnye,partner keje pulak bt hal..hampeh!! camne nk bt kje sme2?adoii...x ngam lak tuh..x puas ati laa..nk mintak tukar for sure x dapat..problem..problem..mggu ni keje kat maternity ward..busy tuu..adoi..
cmne nih?helh..help..nk bg taw bos besar(parents) malas lak..nanti risau lak dye..
anyway, hope harini xde ape2..harap sgt sumenye bjalan dgn lancar..AMIN...

Friday, April 2, 2010

EXAM A.K.A AZAB..


2 april 2010..

last paper utk sem ni,oncology...huh!!lega cz dh settle sume azab kat dewan exam..
ONCOLOGY??mesti x taw kn menatang ape tuh!! oncology is the study of cancer..
kirenye sem ni memang aku superb la pasal cancer..ceh..ngade2 lak..kejap je 4bulan tggal kat bukit kempas johor bharu ni,mcm2 pgalaman pahit and manis sepanjang kat cni..hostel kena rompak la,xde air laa,kene pindah rumah laa..mcm2 tp lastly habis jgk 1sem kat cni...
next,praktikal plak..hopefully all will be fine and under control..

Sem ni 2bulan praktikal,2mmgu CHN..aim,nk penuhkn contact hour..hehe..




Thursday, March 18, 2010

My Bufday..20years..






17 March 2010

Dah lame rasenye x update blog..
semalam bufday aku yang ke 20.. hehe,dah tua aku ekk.. ramai la jgk yg wish,thanks ekk semua.. happy sgt2.. kwn2 pun de buat surprise party hmm best taw tapi klo buat kenduri lagi best..hehe..
nway thanks for all..
love u so much!!